CI Cleaner

   CLEANING INNOVATIONS

   Glamping- en safaritenten onderhoud 

#1 Hoe verlengt u de levensduur van uw Glamping lodge / safaritent?

U bent overtuigd en kiest voor het succes van een compleet ingerichte safaritent op uw camping. Dit zijn waardevolle investeringen en bieden in veel gevallen een ROI van 2,5 jaar. Mooi, zult u denken! Met een gemiddelde levensduur van 10 jaar gegarandeerd succes. De gehele investering en rendement hoef ik u niet uit te leggen. Wel wil ik u vertellen over het onderhoud van luxe safaritenten. Met mijn achtergrond bij Luxetenten.com (nu Yala Canvas Lodges) op het gebied van Service en Garantie heb ik in de  jaren veel voorbeelden gezien waarbij met goed onderhoud de tent zelfs langer meegaat dan het voorgeschreven gemiddelde. Helaas gebeurt het tegenovergestelde ook, de luxe lodges worden matig tot slecht onderhouden met als gevolg dure reparaties en tentdoek aantasting, dit haalt het rendement hard onderuit. Safaritenten behoeven net als andere Glamping structuren onderhoud en service. Luxe ingerichte safaritenten staan het gehele jaar in de buitenlucht en trotseren alle weersinvloeden. Deze weersinvloeden tasten de materialen aan. Verzorg uw safaritent daarom goed. 

 

Het tentdoek van luxe safari tenten is bij de bekende producenten zoals Outstanding Tent, Campsolutions, Adria, Creative Structures van het merk TenCate. TenCate biedt hiervoor een sterke poly/cotton stof. Met dit geweten is het geen garantie dat schimmel, vervuiling, algen- en mos aangroei niet kunnen plaatsvinden. Externe oorzaken kunnen nog steeds leiden tot aantasting van het tentdoek. Cleaning Innovations is ervan overtuigd dat goed onderhoud belangrijk is. Cleaning Innovations vindt het belangrijk dat u een lang rendement haalt uit uw investering in luxe Glamping/Safaritenten. Met een Behandelde SAFARITENT zal uw Glamping accommodatie blijven stralen op uw vakantiepark. Veel voorkomende vervuiling op het tentdoek is algen- en mos aangroei, een organisme dat leeft en zich vermenigvuldigt, deze vervuiling ontstaat door vochtige en schaduwrijke plekken. Daarnaast spelen bossages en andere groene rijke omgevingen een factor hierin.  Ook ophoping van vuil in de lucht en spinnenrag kunnen schade aan het tentdoek geven. Bij regelmatig afstoffen zal dit grotendeels verwijderd worden. In gebieden met veel landbouw en veeteelt maar ook aan de kust komt dit veel voor. Deze invloeden bepalen de levensduur van het tentdoek, ook wel canvas genoemd. Vervuiling van het tentdoek geeft op lange termijn een muffe lucht in de Glamping safaritent . Maar tasten ook de beide individuele vezels aan. TenCate safaritent tentdoek is gemaakt met polyester- en katoenen vezels, de vezels worden individueel behandeld voordat het samengevoegd wordt tot het eindmateriaal. Dit materiaal is oersterk en geschikt voor jarenlang gebruik, maar het heeft wel onderhoud nodig. Na verloop van jaren zal het doek altijd verkleuren, door zonlicht natuurlijk maar ook door vuil. Dit vuil zit op het doek maar ook in het doek. Een veel voorkomend probleem is de groene aanslag. Moeilijk te verwijderen! Een oplossing van bleek en water helpt, ik vind bleek zeer agressief voor het doek. Ook het risico op verbleking ontstaat en vaak worden de algen niet volledig gedood. 

 

Met de OPLOSSINGEN van Cleaning Innovations heeft u een behandelproduct wat getest is in een laboratorium op de stoffen KA46 en FR1 Campshield van TenCate Outdoor. Ook volstaan de producten om het PVC dak van een luxury canvas lodge te reinigen. Praktijktesten hebben laten zien dat het resultaat verbluffend is en echt het verschil maakt. Een blije klant overwoog eerder 3 nieuwe binnententen te willen aanschaffen, dit hoeft nu niet meer. Deze klant kan nog langer genieten van zijn investering. 

 

Deze klant heeft gekozen voor de CI CLEANER Behandeling, onze CI CLEANER leent zich goed om er ook zelf mee aan de slag te gaan. Wij informeren met duidelijke instructies.

Verleng de LEVENSDUUR van de canvas lodges door ze goed te onderhouden. Behandel ze net na het seizoen, dan zijn ze fris bij aanvang nieuw seizoen. Wij hebben een intensieve en periodieke behandelingsmethode. Bij modellen van 1 tot 4 jaar oud adviseer ik de periodieke behandeling bij oudere modellen eerst altijd de intensieve. Dit is alles afhankelijk van in welke staat de Glamping/safaritent nu verkeert, ik geef u graag advies hierover. Bent u geïnteresseerd kijk op onze website naar enkele voorbeelden van voor de behandeling en daarna, https://cleaninginnovations.nl/fotos. Bestellen kan ook online maar ik spreek u graag telefonisch zodat ik u goed verder kan informeren.